Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

en
booster

Avots: AAP-6

Definīcija:
1. An auxiliary or initial propulsion system which travels with a missile or aircraft and which may or may not separate from the parent craft when its impulse has been delivered. A booster system may contain, or consist of, one or more units. 2. A high -explosive element sufficiently sensitive so as to be actuated by small explosive elements in a fuze or primer and powerful enough to cause detonation of the main explosive filling.
fr
propulseur d'appoint
renforçateur d amorçage
Definīcija:
Propulseur auxiliaire et temporaire fixe ou éjectable, pour faciliter le décollage d'un aéronef, ou d'un missile, ou pour lui communiquer une accélération momentanée.
lv
paātrinātājs
detonatora pastiprinātājs
Definīcijas:
Palīgsistēma vai sākotnēja dzinējspēka radīšanas sistēma, kas pārvietojas kopā ar raķeti vai lidaparātu un kura var no tās atdalīties vai arī palikt kopā ar to, kad tā ir devusi savu paātrinošo impulsu. Paātrinātāja sistēma var sastāvēt no vienas vai vairākām daļām. Sk. arī charge.
Brizantas sprāgstvielas elements, kurš ir pietiekami jutīgs, lai to varētu ierosināt mazie eksplozīvie elementi detonatorā vai kapsulā, un kurš ir pietiekoši spēcīgs, lai izraisītu galvenās eksplozīvās vielas detonāciju. 1/1/91

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie aizsardzības, militārās zinātnes un bruņoto spēku termini

Nozares:  Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki, Aizsardzība. Militārā zinātne. Bruņotie spēki

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē