citronu vārītais krēms - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie grāmatvedības, vadībzinātnes, tirgvedības un tirdzniecības termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie grāmatvedības, vadībzinātnes, tirgvedības un tirdzniecības termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Grāmatvedība. Vadībzinātne. Tirgvedība. Tirdzniecība

en
lemon curd

Konteksts: [..] Desserts This category covers products usually flavoured and sweet in taste. This includes dairy-, fat-, fruit- and vegetable-, cereal-, egg-, and water-based products, e.g. Crème brûlée, flan, panna cotta, Bayrische Crème, lemon curd, junkets and puddings of all sorts. [..]

Avots: Guidance document describing the food categories in Part E of Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008 on Food Additives

Definīcija:
Curd is a dessert spread and topping usually made with lemon, lime,[1] orange or raspberry.[2] The basic ingredients are beaten egg yolks, sugar, fruit juice and zest which are gently cooked together until thick and then allowed to cool, forming a soft, smooth, intensely flavored spread. Some recipes also include egg whites and/or butter.
lv
citronu vārītais krēms

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie grāmatvedības, vadībzinātnes, tirgvedības un tirdzniecības termini

Nozares:  Grāmatvedība. Vadībzinātne. Tirgvedība. Tirdzniecība, Grāmatvedība. Vadībzinātne. Tirgvedība. Tirdzniecība

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē