Valsts valodas centra izstrādātie ekonomikas un finanšu termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie ekonomikas un finanšu termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie ekonomikas un finanšu termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Ekonomika. Finanses

de
brisket
Definīcija:
der untere Teil des Vorderviertels mit Brustspitze, Brustmitte und Querrippe
Eurodicautom
en
brisket cut

Avoti: Commission Regulation (EC) No 2031/2001 of 6 August 2001, amending Annex I to Council Regulation (EEC) No 2658/87 on the tariff and statistical nomenclature and on the Common Customs Tariff Council Regulation (EEC) No 425/77 of 14 February 1977 amending Regulation (EEC) No 805/68 on the common organization of the market in beef and veal and adapting Regulation (EEC) No 827/68, and Regulation (EEC) No 950/68 on the Common Customs Tariff

brisket

Avots: Commission Regulation (EEC) No 3661/92 of 18 December 1992 amending measures in respect of the application of the common organization of the market in beef and veal as a result of the amendment of certain CN codes in the combined nomenclature

Definīcija:
the lower part of the forequarter comprising the brisket navel end and the brisket point end
Eurodicautom
fr
découpe de poitrine dite australienne
Definīcija:
la partie inférieure du quartier avant comprenant la poitrine, le milieu de poitrine et le tendron
Eurodicautom
lv
krūšu gabals

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie ekonomikas un finanšu termini

Nozares:  Ekonomika. Finanses, Ekonomika. Finanses

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē