invertcukura sīrups - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

en
invert sugar syrup
fr
sirop de sucre inverti
lv
invertcukura sīrups
Definīcija:
Invertcukura sīrups ir daļēji ar hidrolīzi invertētas saharozes šķīdums ūdenī, kurš var būt kristalizēts un kuram ir šādas īpašības: 1. sausna - ne mazāk kā 62 % no masas; 2. invertcukura saturs (fruktozes un dekstrozes attiecība 1,0 ± 0,1) - ne mazāk kā 50 % no sausnas masas; 3. konduktīvie pelni - ne vairāk kā 0,4 % no sausnas masas.
MK Not.377 „Kvalitātes, klasifikācijas un marķējuma prasības dažādu veidu cukuriem.

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Nozares:  Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība, Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē