Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

de
Schmelzsalze
en
emulsifying salts

Konteksts: [..] 'emulsifying salts` are substances which convert proteins contained in cheese into a dispersed form and thereby bring about homogenous distribution of fat and other components [..]
Avots: European Parliament and Council Directive No 95/2/EC of 20 February 1995 on food additives other than colours and sweeteners

fr
sels de fonte
lv
emulģējošie sāļi
Definīcija:
emulģējošie sāļi vielas, kas, homogēni izkliedējot taukus un citas siera sastāvdaļas, pārvērš tajā esošās olbaltumvielas dispersā veidā
MK noteikumi 1997. gads Nr. 170 Pārtikas piedevu lietošanas kārtība'

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Nozares:  Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība, Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē