kausētais siers - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

de
Schmelzkäse
en
processed cheese

Konteksts: [..] Processed Emmentaler [..]
Avots: Commission Regulation (EC) No 2535/2001 of 14 December 2001 laying down detailed rules for applying Council Regulation (EC) No 1255/1999 as regards the import arrangements for milk and milk products and opening tariff quotas

Avots: Commission Decision of 18 December 1996 laying down provisions for the implementation of Council Directive 96/16/EC on statistical surveys of milk and milk products (97/80/EC)

Definīcija:
Product obtained by melting hard or soft cheese.
Eurodicautom
fr
fondu
lv
kausētais siers
pārstrādāts siers
Definīcija:
Siers, kas tiek ražots pārstrādājot (karsējot noteiktā temperatūrā un noteiktu laiku) nogatavinātus sierus, nenogatavinātus sierus, pienrūpniecības blakusproduktus, kā arī siera pusfabrikātus. Parasti tiek izmantoti cieto saldpiena sieru ar dažādu aromātu un gatavības pakāpi maisījumi. Pēc konsistences var izšķirt divas grupas: 1) gabalsieri ar cietu konsistenci un relatīvi zemu mitrinātāja saturu, 2) pastveida sieri ar mīkstu konsistenci un augstu mitrinātāja saturu.
Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta glosārijs

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Nozares:  Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība, Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē