baltais cukurs - Latvijas Nacionālais terminoloģijas portāls

Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Terminu kolekcijā apkopoti Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini.

Grupa: Valsts valodas centrs

Nozare: Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

de
Weißzucker
en
white sugar

Avots: Council Regulation (EC) No 2201/96 of 28 October 1996 on the common organization of the markets in processed fruit and vegetable products

Definīcija:
sugar containing 99,5 % or more of sucrose
Eurodicautom
fr
sucre blanc
lv
baltais cukurs
Definīcija:
Cukurs jeb baltais cukurs ir attīrīta un kristalizēta saharoze, kurai ir šādas īpašības: 1. polarizācija - ne mazāk kā 99,7° Z; 2. invertcukura saturs - ne vairāk kā 0,04 % no masas; 3. zudumi žāvējot - ne vairāk kā 0,06 % no masas; 4. krāsas tips - ne vairāk kā deviņi punkti.
MK Not.377 „Kvalitātes, klasifikācijas un marķējuma prasības dažādu veidu cukuriem"

Kolekcija: Valsts valodas centra izstrādātie lauksaimniecības, mežsaimniecības, zivsaimniecības un pārtikas rūpniecības termini

Nozares:  Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība, Lauksaimniecība. Mežsaimniecība. Zivsaimniecība. Pārtikas rūpniecība

Veidosim 21. gadsimta latviešu valodu visi kopā.

Iesaisties terminrades procesā – iesaki, komentē, balso!

Iesaistīties terminradē